4 - Závody Borová
V sobotu dne 03.07.2010 se v Borové u Českého Krumlova, opět konaly závody WRC typu „B“, kde jsem se rozhodl splnit druhou část potřebné kvalifikace na mistrovství ČR. Společně se mnou a Gerou se na závody vypravila Terka Boltíková s Dark Brown Jackem.
V pátek 02.07.2010 jsme tedy naložili do Forda vše potřebné, do vozíku koně a vyrazili jsme já, Terka a Milča směr Borová. Když jsme byli asi v půlce cesty, tak doprovodná skupina David Štupl, Monča Kučerová a foto-team Petr s Ivou se pomalu vydávali také na cestu směr jih. Po příjezdu na místo jsme ustájili koně a u rybníčku rozbalili tábor sekce Český ráj. Netrvalo dlouho a přijela i druhá část naší výpravy. Večer nás David překvapil, když vytáhl z auta gril a tak se u rybníka uskutečnila menší párty pro nás a pár kamarádů.
V sobotu po obědě nastoupila ke své soutěži Tereza Botlíková, když se nejprve účastnila soutěže western pleasure, kde obsadila 4. místo. Ihned následovala soutěž western horsemanship, kde Tereza v konkurenci 11ti soutěžících dojela pro pěkné 7. místo. V době kdy probíhaly další soutěže jsme stihli koně svlažit v rybníce, abych poté nějak kolem 17:30 mohl soutěžit i já s Gerou v posledních dvou soutěžích den. Při opracování jsem z Gery cítil dostatek enegrie, ale vzhledem k tomu, že jsem se soutěží účastnit sám, tak bych to mohl odjet i na houpacím koni a byl bych nejrychlejší. Inu co naplat, když nepřijede konkurence, tak si člověk musí vystačit sám. Nejprve jsem odjel barrel race, kde jsem Geru nikam nehnal a závody jsem bral spíš jako veřejný trénink. Dbal jsem na kvalitu otoček, ale rychlost jsem nikterak neřešil, protože k čemu koně rozbíhat a ihned brzdit, když vlastně o nic nejde. V barelech jsme čas nesledoval, protože jsem věděl, že je můžu jet mnohem rychleji. Jako trénink jsem chtěl využít i pole bending, kde jsem chtěl zkusit, co nejrychlejší slalom mezi tyčemi. To je nakonec podařilo a Gera zajela hlavně druhou rozjížďku úžasně. Připadal jsem si jak na splašené žížale, jak se mezi tyčemi proplétala. Proti minulým vítězným závodům se Gery čas v tyčích zlepšil o 2s a to jsme nejeli naplno, takže jsem měl výborný pocit. Jelikož soutěže barrel race a pole bending byla “one man show“, obdržel jsem dvě modré mašle a mým odchodem z kolbiště skončila závodní sobota.
Sobotní večer byl v nádherném country duchu, neboť během dne dorazil na Borovou David Grus, který večer vytáhl kytaru a postaral se o parádní večerní atmosféru.
Fotky ke shlédnutí na www.foto-kone.net