4 - parkurový duel
Při oslavě narozenin Martinky Dubické, jsem s Aničkou Indrákovou uzavřel sázku, ve které šlo o překonání parkuru 50-80cm, s tím, že pokud prohraji já, budu vozidt kameny na výrobu hráze k nádrži na mytí kopyt, v případě prohry Aničky, by Aničky myla a luxovala celé moje auto. Proč tato sázka ale vznikla nevíme nikdo.
Parkurový duel byl dohodnut na 05.05.2008 v 16:00h. Rovněž jsme se dohodli, že pojedeme podle platných pravidel ČJF, oba v anglických sedlech s anglickým užděním a podmínkou byla závodní ústroj na parkury. V 16:00h jsme se na jízdárně objevili jak já s Gerou, tak Anička se Zlatkou. První jela Anička, kdy překonala parkur čistě a tím mi byla hozena rukavice, věděl jsem že musím čistě a rychleji. Když jsem vyjel na parkur, tak vypadalo vše v pohodě, ale hned za 1. překážkou jsem zjistil, že anglické sedlo mi příliš nesedí a že mi stále vypadává pravá noha ze třmenu. Než jsem najel na druhou překážku, tak jsem stihl nohu do třmeu dát. Geru jsem na další překážky naváděl celkem chaoticky, ale stále čistě a v dobrém čase. Při nájezdu na předposlední překážku jsem měl pravou nohu opět mimo třmen a myslel jsem si že zvládnu skočit i bez třmenu, ale ve vzduchu nad překážkou mi již bylo jasné, že při doskoku Gery se už asi v sedle neudržím a tak se taky stalo. Gera doskočila a já pokračoval v letu. Po pádu jsem naskočil a pokračoval dál, čistě až do cíle.
Závěrem mohu říci, že štěstí přeje připraveným a poprávu tak Anička vyhrála 10 porcí zmrzliny, o které se prý se mnou sportovně rozdělí. Já alspoň zaposiluji vožením kamenů na hráz nádrže. Bohužel krom mého posilování musím ještě vypláznout nějakou tu kačku z flašku. Protože když padám, tak ať to odnesou játra ostatních.