4 - Svatováclavská 28.09.2007
- SVATOVÁCLAVSKÁ 28.09.2007
Přivítáním podzimu na Horním Bousově byla Svatováclavská akce, kdy vedení statku vypsalo čtyři soutěže, dva parkury, trail a židličkovou soutěž matadorů. Dostal jsem důvěru a byl jsem stavitelem trailu a zároveň rozhodčím. S Gerou jsme v trailu překvapivě neobsadili 19té místo, ale v konkurenci 23 dvojic jsme byli už 15tí. Do židličkové soutěže jsem byl přihlášen bez mého vědomí, tak se stalo, že Gera byla již vypuštěna do výběhu, kde se zválela a na tuto soutěž nebyla mým partnerem. Zapůjčil jsem si tedy koně jiného. Já, člověk zvyklý pouze na western jsem seděl na cizím koni (Zlatka - Aničky Indrákové) a ještě ke všemu
v anglickém sedle. Tak se stalo co asi už muselo přijít. Můj první pád z koně. Už vím, že široká podrážka kanad se z úzkého anglického třmenu tahá ven těžko, ale toto jsem zjistil až ve chvíli, kdy jsem seskakoval ze Zlatky a nohy mi zůstali ve třmenech. Byl to pád rovnou na ústa,
ale nic se nestalo, jak je mým dobrým zvykem, pobavil jsem sebe i všechny přihlížející diváky. Pád mě však nikterak nepoznamenal a konečně jsem se dočkal úspěchu, sice na vypůjčeném koni a s odřenými ústy, ale už vím jak chutná dekorování a jaké je to dostat mašli za třetí místo, škoda jen že to nebylo s Gerou.